Valp/grundkurs

För att redan från början ge valpen, och Dig själv som hundägare, den bästa starten rekommenderar jag att ni går en valp/grundkurs!
Detta är förstås väldigt bra även för dig som är van hundägare, för att för valpen är det superspännande och väldigt nyttigt att få erfarenhet av kursmiljön och inte minst för att få den viktiga både miljö- och socialträningen. 

På Tass om Hands kurser ligger fokus på att det ska vara roligt att lära - och gott! 
Jag använder mig enbart utav positiva belöningsbaserade metoder- där det hela bygger på ömsesidigt förtroende och kommunikation.
Ett non-violence förhållningssätt med kompetens, trygghet och smarta lösningar är min värdegrund.

Vi är alla precis där vi är i vår situation/utveckling/kunskap och det är just den jag utgår ifrån- när det gäller var och en. Därför är antalet platser väldigt få per kurs, så varje hund och ägare känner att de får och kan ta precis den platsen man behöver och vill. Vad som är maxantal kan variera beroende på vilken kurs som är aktuell men som exempel är valpkursen inte på fler än 7st deltagare. Finns stort intresse startar jag hellre en kursomgång parallellt för att bibehålla formatet "litet med massa utrymme".

När man gått på kurs på Tass om Hand vill jag att både du som ägare och din Hund ska känna att ni haft det roligt, lärt er något, skrattat, fått aha-upplevelser och att ni är sugna på att komma tillbaka!

På Tass om Hands valp/grundkurs...

Vare sig man är ny med livet som hundägare eller haft valp förut så har inte just DENNA valpen gått denna valpkursen förut. Allt är nytt och spännande och världen är till för att utforskas! 
Vi varvar teori och praktik och vi måste minnas längs med vägen att det är små nya individer vi har med oss i andra ändan av kopplet. När man är liten (eller kanske bara mera oerfaren) blir man ju fort trött och då gäller det att vi människor tänkt till och planerat med viktiga och värdefulla micropauser och belöningar som motiverar.
Så en påse med gott och blandat och några skojiga leksaker bör finnas med i husse/mattes packning. Men även en gosig filt att pausa på mellan övningar och på teorin.

Att gå en valpkurs kan vara, och är, en investering inför framtiden och kan spara en hel del frustration och missförstånd ägare och hund emellan inför framtiden. 

Första kurstillfället på valpkurs är ALLTID utan hund! 
Detta är för att då får du som hundägare möjlighet att kunna bära med dig din kursinformation hem i lugn och ro för att komma och vara förberedd, lugn och trygg vid ert första kurstillfälle tillsammans!  

På teorin pratar vi bland annat om:
 • rutiner
 • utveckling 
 • hundens behov och historia
 • inlärning 
 • belöningar 
 • medicinsk träning
 • sinnen och aktivering
 • hundens signaler
 • och en hel massa annat! 

Denna teori väver vi in i den praktiska biten där vi tränar våra valpar i:
 • roliga och smarta lekar för god kontakt och följsamhet
 • att förstå och hålla med om att matte/husse är viktig på en hel massa olika sätt
 • grunderna i de vanligaste kommandon vi vill lära hunden såsom sitt, ligg, stanna, namnet, kom/hit
 • att pausa bland andra människor och hundar
 • att umgås med andra hundar och människor med vett och etikett
 • att utmanas att våga och vara nyfiken på egen tass

Vi tränar både inomhus och utomhus - i en verklig miljö - för att hunden lättare ska förstå samband och kunna vara glad, positiv och följsam var som helst i vår vardag.

Kursen riktar sig till valpar från 12 veckors ålder men har faktiskt ingen övre gräns! Eftersom det spelar ingen roll hur gammal man är om man missat att lägga den stabila grunden man behöver för att kunna få bra och hållbara resultat. 
 
 
6st träffar 

Datum:
UPPSTART zoom:
Måndag 13/3 kl 17.00-19.00

Följande datum:
15/3, 20/3, 27/3, 10/4
Kl 17-18.30


Sista tillfället: 16/4 kl 11-13

Kostnad: 2300kr 

Plats: Tass om Hand
Karlshamn 

Intruktör & Hundpsykolog: Marina Lindberg