Rallylydnad

Rallylydnad är en riktigt rolig aktivitet för alla hundar och bygger på glädje och samarbete. Sporten passar stora som små, gammal som ung. Namnet rallylydnad betyder inte att det är lydnadsmoment med hög hastighet, utan Rally i namnet betyder att man "kör" en bana enligt förarens anvisningar.

Hund och förare genomför en bana med 12-20 moment beroende på svårighetsgrad. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. 

Det finns fem olika klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad, Mästare och Champion.

Man börjar med 100 poäng från vilka avdrag görs. Föraren får under tävling gärna prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra uppmuntrande förstärkningar.

Vi erbjuder rallylydnad grund- och fortsättningskurs.

Under grundkursen går vi igenom alla skyltar för nybörjarklassen och man får lära sig dessa moment, samt att bygga sina egna banor.

Fortsättningskursen är kursen för dig som vill träna mer på nybörjarklassens moment och banor samt fortsättningklasskyltarna. Vi fördjupar oss i träningsdetaljer, belöningsteknik, och vid varje tillfälle övar vi på en ny slinga/bana med nya utmaningar.
 


KURSTILLFÄLLEN ÄR UNDER PLANERING